2, 9 kilo chokolade og et spørgsmål

december 3, 2015 6:50 am

 

Min squality-street-dose-2-9kgøde dejlige nabo, fru Larsen på 75 år var rigtig kommet i gavehumør her op til juletid og som en tak for året der var gået synes hun at jeg havde fortjent 2.9 kilo Quality Street.
Fru Larsen er pensioneret bagerjomfru, og bor nu i bagermestrenes pensionskasses ejendom, som er nabo til mit hus. I daglige tale, blandt børnene på vejen, går ejendommen under navnet ”bollely”. Fru Larsen har i mange år været vores reservebedstemor når børnepasningen var udfordret og vi har så bidraget med kørsel til diverse banko arrangementer samt hjulpet med praktiske ting som kan være svært når man har KOL og er ved at være gangbesværet. Ved juletid ringer telefonen altid og så og aftaler vi det årlige ”bære alle nisserne og guld dimmelimmerne op fra kælderen” arrangement. I denne kontrakt indgår så også at jeg tager alle gardinerne ned og går i vaskekælderen med dem, imens fru Larsen kigger alt jule stadset igennem og prioriterer nisser, platter og nyeste indkøb; LED julelys som ligner rigtige stearinlys. Fru Larsen får nu altid buddet om at gå med i vaskekælderen, dels fordi ansvaret for at trykke rigtig på skånevask, 30 grader og ingen centrifugering godt kan gøre mig angst, men dels også fordi at hun faktisk ville have godt af en lille træningstur på trapperne sammen med mig. Men fra sofaen, travlt optaget af at kigge 70 års julesamling igennem og med en god tennis kamp i baggrunden takker hun også denne gang nej tak til udfordringen.

Da jeg kommer tilbage fra vaskekælderen, er der sat en trappestige frem og så bliver jeg ellers kommanderet rundt i alle afkroge af den lille lejlighed, og med livet og alt det fine kongelige porcelæn som indsats, får jeg sat guld julehjerter, kæmmerhuse, store kranse i plast og andet fint på væggene. Jeg sætter efter endt mission i den bløde dybe sofa og hurtigere end at man kan sige ”rollator til køleskabet” har Fru Larsen hentet en kold øl til mig. Vi får sludret om de seneste kampe i superligaen, Prins Henriks nøkker og det store julebanko som Fru Larsen arrangerer. En enkel fræk bagervittighed bliver det skam også til: En mand kommer ind til bageren og bestiller 5 rundstykker ved den søde ekspeditrice. Hun siger ”Undskyld, men de kan få 6 til samme pris, hvorefter manden siger, ”OK, men så dropper jeg rundstykkerne” Vasketiden er gået og jeg drøner i kælderen og henter de fine nyvaskede gardiner op og får dem hængt på plads, til stor fornøjelse for fru Larsen, nu med nissehue og i dirigent opstilling bag rollatoren. Jeg er nu færdig med opgaven og Fru Larsen virker glad og lettet over at vi nåede det hele på bare 3 timer…. På vej ud af døren får jeg et smækkys og 2,9 kilo Chokolade, købt og betalt på hendes forrige tur til Bordershoppen. Nu står den flotte æske foran mig mens jeg skriver dette, og spørgsmålet er nu: Hvad gør jeg?
”Hvad ville du gøre med 2,9 kilo chokolade”? Deltag i konkurrencen om det bedste svar og vind 3 mdr. fri træning i Fysiocenter Roskilde (værdi 1050 kr)

Send dit svar på mail nh@fysiocenterroskilde.dk senest den 17 dec.