Anemonerne blomstrer lige nu!

april 6, 2017 11:44 am

hvide_anemoner_2295

Kan du se det for dig? Du står ude midt i skoven, og hele bunddækket er fyldt med de smukke små dejlige blomster. De står i total uorden med de små smukke, kantede hvide blade og kigger op mod dig med de karakteristiske små gule stængler i midten.

Tænk at få lov at stå der midt i det hele, med de stadig nøgne trækroner i toppen og solens første varme slag mod kroppen. Kan du huske hvornår du sidste gang oplevede denne, en af naturens flotteste gaver?

Eller har du som jeg tænkt dig at springe miraklet over i år? Jeg har nemlig i år truffet et bevist fravalg af denne oplevelse, der er nemlig så meget andet spændende og interessant her i foråret. Jeg har f.eks. lige købt Netflix og skal lige have ligge/spist mig igennem et par serier, jeg åbenbart er bagefter med. Og så har jeg også et kæmpe problem med at få parret nogle frugter, i forskellige systemer på min telefon og har desuden besluttet mig for at april måned er kabale måneden. Så du kan nok forstå at jeg måtte sige ”jeg springer over denne gang”, da min gode barndomsven SMSede mig forleden med en opfordring til en gåtur i Boserup skov.

”Jeg springer over denne gang,” er lidt modigt vil nogen sikkert mene, og for mange af dem jeg arbejder med i hverdagen er det måske endda overmodigt. Anemonen springer ud her i april måned og afblomstrer hurtigt, eftersom de store træer hurtigt tager solen fra dem, og så visner de igen. Tænk, at det kun sker en gang om året og tænk, at de forsvinder så hurtigt igen.

Lad mig lige regne et anemone regnestykke for dig. Lad os sige du er 50 år gammel, og sikkert lever til du er 90 år. Lad os sige du lykkes med at time en gåtur med en god ven, hver 2-3 år i skoven i april måned, ja så har du ca. 15 – 20 af de store forestillingerne tilbage, og så skal du lige trække lidt fra hvis det regner, eller der er landskamp i fjernsynet. Så læs færdig, tag ostemaden med i hånden og ring til en god ven.

Anemonerne blomstrer lige nu.