Brønddæksler skal give kilometer i benene

januar 7, 2023 8:10 am

Pressemeddelelse 

Brønddæksler skal give kilometer i benene 

Mange danskere er for fysisk inaktive, viser undersøgelser gang på gang. Nyt partnerskab mellem Fysiodanmark Roskilde og Fors A/S skal bidrage til, at flere i Roskilde kommer ud og får frisk luft og motion.

TILMELD DIG RECEPTIONEN ONSDAG DEN 27. APRIL KL. 15 HER: KLIK HER

Hvordan hænger brønddæksler og motion sammen? Det svar har foredragsholder og fysioterapeut Niels Honoré fra Fysiodanmark Roskilde og direktør for Fors A/S, Michael Brandt, et bud på. Sammen har de skabt en ny oplevelse ved at lave to gå- eller løberuter, som via 50 brønddæksler tager motionisten gennem Roskilde.  

Sundhedsstyrelsen offentliggjorde i marts Den Nationale Sundhedsprofil for 2021, og resultaterne er noget nedslående. Blandt andet er der sket et fald i den mentale sundhed blandt yngre mænd og kvinder, og det halter også gevaldigt med at følge minimumsanbefalingerne for fysisk aktivitet.  

– Vi vil gerne være med til at understøtte Friluftrådets indsats i fællesskab med Sund By Netværket, som de kalder ’Naturfriske Fællesskaber’ og kommunernes ’Bevæg dig for livet’, siger adm. direktør i Fors A/S, Michael Brandt.  

– Sundhed behøver ikke være kedeligt, og motion behøver ikke foregå på gængse måder. Med gå-ruten og brønddækslerne opfordrer vi folk til at opleve deres by på en ny måde. Det er som med Pokemon-bølgen, der ramte Danmark for nogle år siden. Her er det bare brønddæksler, de jagter, siger Niels Honoré. Og samtidig skal det gerne give fællesskab, frisk luft og motion.  

At ruten er markeret med brønddæksler skyldes, at de to idémænd begge har en stor fascination af netop brønddæksler. Samtidig dyrker de begge en aktiv livsstil og kombinerer altså nu både interessen og livsstil i samme projekt.  

– I Fors A/S er en af vores kerneopgaver at håndtere det, der løber under brønddækslerne, men vi vil også gerne være en aktiv medspiller i vores kunders hverdag. Vi arbejder hver dag for at gøre det nemt for kunderne at træffe grønne valg. Kan vi også gøre det nemt for dem at træffe aktive og sunde valg, vil vi også meget gerne bidrage til det, siger Michael Brandt.  

– Om jeg går på Fifth Avenue på Manhattan eller på Storegade i Nordborg, kan jeg ikke lade være med at kigge ned på dækslerne, deres unikke detaljer og stedbetegnelser – brønddæksler er en del at vores urbane arkitektur. Jeg tænker altid på, hvor mange timers hårdt arbejde, der mon ligger under mine fødder, og jeg har den dybeste respekt for den underjordiske infrastruktur, som mange af os bare tager for givet, tilføjer Niels Honoré.  

De to nye brønddækselruter fejres med en formel åbning onsdag den 27. april kl. 15 i receptionen hos Fysiodanmark Roskilde på Københavnsvej 170. 

Efterfølgende kan man samlet gå den ene af turene – begge ruter er på ca. 4 kilometer. Alle er velkommen.  

Du kan få et kort over turene i receptionen hos Fysiodanmark Roskilde på Københavnsvej 170 eller downloade det på hjemmesiden www.fysiocenterroskilde.dk