Den lange biltur mod syd og lidt om grænsebutikken Poetzsch

juli 9, 2019 6:48 am

 

Bilen er pakket, selvfølgelig på den rigtige måde og med stor omhu, ja næsten ud fra en matematisk formel jeg selv har udviklet. Derfor er det også strengt unødvendigt, med andres øjne og kommentarer på dette, en af verdens vidunder, oftest udført af en mand. Og ja man kan sagtens få fat i drikkedunkene og madpakkerne selvom de ligger nederst, hvis du skulle spørge!

Men undlad gerne at spørge, for der er en lang og strabadserende tur foran os, og det er altid godt at starte med lidt god stemning. I gamle dage kom de fleste forbi Padborg og det første sted at stoppe for at tanke eksotiske tyske kulhydrater var, det vi på min hjemegn i det Sønderjyske kaldte ”mutter Poetzch” Oprindeligt startet i 1921, hvor butikken havde et andet øgenavn, nemlig ”Banan alleen” fordi det var den store salgsvare dengang, og jo også en kilde til kulhydrater. I dag skulle man så nærmest kalde den for ”Roundup fontænen” eller ”Bag in box kilden”.

Nå, men få nu handlet lidt guffeluf, og sæt så cruise control på, og forbered jer på en lang rejse syd over med alt for lidt benplads og dårligt indeklima.

Her følge lidt gode råd til den lange tur, og de kan sagtens bruges hvis du skal ud at flyve i stedet for, det er nemlig stort set de samme udfordringer din krop blive mødt af.

 10 gode råd til bilferien

  1. Drik masser af vand før, under og efter.
  2. Snack gode ting for kroppen undervejs – Gulerødder, frugt, nødder m.m.
  3. Sørg for tilstrækkelig søvn inden rejsen. Skal du sove undervejs, så brug evt. ørepropper og sovemaske.
  4. Lav regelmæssige øvelser under hele turen – stræk dig, pres lænden ind 10 gange, vrik med numsen o.s.v.
  5. Hold små pauser udover benzin pauserne, bare 5 min ud af bilen og lidt bevægelse gør en kæmpe forskel for kroppen.
  6. Skift stilling ofte
  7. Bær løst og komfortabelt tøj
  8. Undgå bagage omkring fødderne – det forhindrer bevægelse
  9. Støttestrømper kan være en rigtig god ide ved lange rejser og forbygger blodpropper. Strømperne skal tilpasses individuelt
  10. Syng fællessang, det styrker åndedrættet og giver lunger/hjerte lidt motion

Rigtig dejlig sommer og god tur mod sydens sol og nyd din familie på den lange køretur.