Fysiocenter Roskilde vært ved offentlig obduktion på Hestetorvet – APRILSNAR

marts 29, 2016 7:42 am

Zoologiske haver i Danmark har for længst taget fat på emnet og alt fra giraffen Marius, løver og senest den store finhval i Blokhus bliver sprættet op til tilskuernes store interesse, fascination og læring.

Nu har Fysiocenter Roskilde fået dispensation af Region Sjælland til sammen med en lokal retsmediciner at udføre den første offentlige obduktion af et menneske – og det kommer til at foregå på Hestetorvet.

”At forstå sin egen krop er grundlaget for at kunne passe godt på den,” siger initiativtageren Sundhedsdirektør og fysioterapeut Niels Honoré. ”Vi har i den grad berøringsangst og fjernet os fra  vores egen krop og dens funktion, så vi slet ikke kan passe på den mere. Flere og flere mennesker blive ramt af sygdomme, og inaktivitet har ramt os som en epidemi. Det er på tide, at vi stopper op og bogstaveligt kigger indad.”

Målet med obduktionen er ikke at skræmme nogen, men netop give mulighed for at få viden og indsigt i primært de mere basale funktioner i kroppen. Derfor er kroppen også renset for indvolde, hjerte og hovedet og kønsorganer er pænt dækket til således, at arrangementet også kan opleves af børn og unge. At forstå hvordan de 206 knogler arbejder sammen med de over 600 muskler og næsten 100 kilometer nerver er afgørende vigtigt for børn/unge, som i dag kender flere ord og funktioner om deres smartphones. end de kender om deres egen krop.

Børnehuset fra Himmelev har allerede meldt deres ankomst med hele børnetruppen, og har i ugerne op til dagen, arbejdet med kroppen som tema. Børnehave lederen Ulla Glutmax udtaler, at ”børnene virkelig ser frem til dagen og særligt ”pruttemaskinen” optager børnene.”

Sted: Hestetorvet den 1. april kl. 14 – 16.

Praktik: Arrangementet er åbent for alle, men det anbefaledes at komme i god tid og da det foregår i åbent telt opfordres der til fornuftig påklædning.