APRILSNAR – Fysiodanmark Roskilde er verdens første klimagodkendte fysioterapiklinik

april 1, 2019 5:48 am

Fysiodanmark Roskilde er nu officielt verdens første klimagodkendte fysioterapiklinik og medicinske træningscenter med titlen Go Green. Fysioterapeut Niels Honoré ser frem til at få besøg af selveste Teslas grundlægger Elon Musk, som overrækker prisen

 ”Vi er bare så stolte og glade for at vi er lykkes for os, som de første i verden” udtaler

fysioterapeut Niels Honoré, som understreger, at det har været en lang rejse og en stor strategisk satsning, som har krævet en helt særlig indsats af huset.

”Både medarbejdere, patienter og medlemmer har i den grad knoklet for at leve op til standarden, som er udviklet og bliver akkrediteret af den internationale organisation ismellfart.com,” tilføjer han.

I den meget omfattende akkreditering af huset nævner Niels Honoré en række store milepæle som medvirkende til det flotte resultat: ”Vores opsamling af biomasse fra toiletterne er jo blevet en sand energibombe, og sikke en lettelse at bidrage til denne moderne energikilde.”

Han siger, at en anden stor milepæl og gevinst i huset er et helt nyt forretningsgrundlag og et klimavenligt projekt, som allerede har vakt stor international opmærksomhed. Projektet har fået arbejdstitlen HumanMaldon.

”Alt den sved, som produceres i huset, samles i store kar, som så, via den energi som produceres på bl.a. kondicykler, varmes op, for så til sidst at aflejre flotte, delikate salt flager i karet.”

Niels Honoré er næsten en smule opstemt, da han forklarer: ”På en dags træning kan vi næsten producere op til 10 kilo salt, og man kan faktisk i den fine salt ane tonerne af mørk chokolade, som vi ved mange af vores medlemmer kører forbi Frellsen og køber ind på vej hjem fra træning”

Nyheden om, at det er selveste Elon Musk, som kommer forbi og overrækker den fornemme pris, kommer som en stor overraskelse og har givet stor travlhed hos Fysiodanmark Roskilde. Elon Musk ankommer nemlig i den første Tesla helikopter, og vil lande på taget på Københavnsvej 170.

”Vi er i fuld gang med at feje taget, og får tegnet helikopterlandingspladsen op, og så skal vi have den lokale elektriker ud og etablere et lade stik så han kan oplade imens. Al energien bliver skabt af vores kondicykler, så jeg håber der kommer mange og træder i pedalerne,” slutter Niels Honoré.

Alle er velkomne til prisoverrækkelsen mandag den 1. april kl. 11.41 hos Fysiodanmark Roskilde på Københavnsvej 170.

For yderligere information kontakt Niels Honore på 26739204