Fysiodanmark Roskilde med i nyt sundhedstilbud, der skal sikre bedre behandling og reducere sygefravær

marts 2, 2020 5:48 pm

Fysiodanmark Roskilde med i nyt sundhedstilbud, der skal sikre bedre behandling og reducere sygefravær

Fysioterapeuterne hos FysioDanmark Roskilde lancerer i disse dage et nyt sundhedstilbud i samarbejde med Danica Pension, der skal sikre mere effektiv behandling, når uheldet er ude. Målsætningen er at nedbringe danskernes sygefravær.

Hos Fysiodanmark Roskilde har man gennem længere tid glædet sig til at trykke på startknappen til det nye sundhedstilbud, Step Care™️ fra Danica Pension. Initiativet skal sikre hurtig adgang til skræddersyet behandling hos fysioterapeuten, hvis man har smerter eller problemer i bevægeapparatet. Et vigtigt tiltag i en tid, hvor stadig flere kæmper med livsstilssygdomme og levealderen stiger, mener fysioterapeut og ejer ved Fysiodanmark Roskilde, Niels Erichsen

”En stor del af et sygefravær kan undgås med bedre og mere effektiv behandling. Derfor er det nye sundhedstilbud, hvor vi har øget fokus på afgørende faktorer som hurtig adgang, genoptræning og forebyggelse, et skridt i den rigtige retning. ”

Sammen med de øvrige FysioDanmark-klinikker, er han stolt over det nye samarbejde med Danica Pension og glæder sig til at byde de nye kunder velkommen i klinikken.

Skræddersyet behandlingsforløb, skal sikre bedre behandling

Som noget nyt bliver fysioterapeuten tovholder i forløbet, skræddersyer behandlingen efter den enkeltes behov og inddrager forskellige speciallæger og behandlere, hvis det bliver relevant.

”Hvis du eksempelvis vågner med ondt i lænden, kan vi hurtigt give den mest effektive manuelle behandling og efterfølgende skræddersy et individuelt genoptræningsprogram. I samme forløb kan vi ved behov henvise til udredning eller scanning hos egen læge eller en speciallæge, mens vi løbende støtter og motiverer dig i genoptræningen,” fortæller Niels Erichsen

I projektets udvikling har der været et stort ønske om at gøre det nemt for den enkelt at søge hjælp. Derfor foregår skadesanmeldelsen nu elektronisk, og det er muligt at booke tid direkte online. Alle forløb understøttes dertil af digital genoptræning, hvor den enkelte får øvelser og kan følge sin egen udvikling via en app.

 

Flotte resultater i pilotfase

Inden det nye sundhedstiltag blev en realitet, har flere FysioDanmark-klinikker deltaget i en pilotfase, for at teste de nye behandlingsforløb, og det har været en stor succes. Hele 84 procent oplevede væsentlig bedring efter behandlingen, og hele 97 procent var tilfredse eller meget tilfredse med at have fysioterapeuten tilknyttet som tovholder. Og netop tilknytningen og den tætte kontakt til fysioterapeuten spiller en stor rolle, mener Niels Erichsen.

 

”Det er helt unikt, at vi får lov til at følge den enkelte så tæt og sikre løbende opfølgning gennem dialog. Det har en stor betydning for at opnå varig bedring, og det er essentielt for at minimere risikoen for tilbagefald,” fortæller Niels.

 

Sammen med teamet på Københavnsvej 170 håber han, at det nye tiltag kan få flere til at fastholde den gode vane og herigennem øge indsatsen omkring den vigtige forebyggelse.

 

En tredjedel af danskerne har været ramt af sygdom, der har resulteret i sygemelding i fire uger eller mere. FysioDanmark har i samarbejde med Danica Pension åbnet for de nye behandlingsforløb i februar måned 2020.

 

Yderligere information om sundhedstiltaget Step Care™️ og samarbejdet med Fysiodanmark

Danica Step Care™️, er et landsdækkende sundhedstilbud under Danica Pensions sundhedssikring, der skal sikre den enkelte den rigtige hjælp fra dag ét – med et skræddersyet behandlingsforløb, som tilpasses løbende. FysioDanmark og AS3 er partnere i Danica Step CareTM, hvor de står for at rådgive og varetage behandlingsforløbene på henholdsvis det fysiske og psykiske område. Som kunde hos Danica Pension kan må få behandling hos alle FysioDanmarks klinikker.

 

Man kan læse mere om Danica Step Care™️ på https://danicapension.dk/erhverv/loesninger/forsikring/step-care. Har man spørgsmål til fysioterapeuterne, kan man rette henvendelse til Niels Erichsen på telefon 20 72 18 46 , eller via mail på ne@fysiocenterroskilde.dk