FysioDanmark Roskilde på festival

juni 20, 2023 1:23 pm

Pressemeddelelse 

Hold dig i form på Roskilde Festival med morgentræning og morgenløb
Roskilde Festival og Fysiodanmark Roskilde, hjælper til sommer festivaldeltagerne godt i gang med lidt fysisk aktivitet under campingdagene. Festivalgæsterne kan både deltage i morgentræning til god musik samt løbe en guidet tur ned til domkirken.

Fysisk aktivitet er en stor del af unge menneskers hverdag og trivsel, og derfor introducerer Roskilde Festival nu muligheden for at komme godt i gang med dagen sammen med sundhedsfaglige undervisere, mens man er på festival.  

Rigtig mange unge mennesker har gode motionsvaner i hverdagen, og vi ønsker at bakke op og motivere til at fastholde de vaner i de op til 8 dage, de bor på pladsen. I år afprøver vi sammen med festivallen et format med et tilbud om morgen/formiddagstræning og løb.

Særligt under campingdagene, hvor man måske får lidt mindre søvn og lige skal vænne sig til et liggeunderlag, kan det være en god ide at komme forbi Stadion og få startet dagen med lidt god træning eller en lille løbetur.

“Vi er særligt glade for at få hjælp fra den lokale sundhedsvirksomhed Fysiodanmark Roskilde med fysioterapeut Niels Honoré i front for en række dygtige sundhedsfaglige medarbejder som vil stå for undervisningen. Med deres faglighed og viden får vi et godt udgangspunkt for at sikre en god træning, samt eventuelt kunne rådgive de unge som måtte have smerter eller skader.”  

Fysioterapeut Niels Honoré ser frem til samarbejdet og håber, at fysisk aktivitet og motion finder en naturlig plads i det univers, Roskilde Festival i forvejen skaber.  

“Alle kan være med i aktiviteterne, og udgangspunktet er, at vi mødes enten kl. 10 eller 11 og fordeler os ud i grupper, som enten vil løbe eller morgentræne. Man kan løbe 2 km, 4 km eller den lidt længere tur ned til Roskilde Domkirke på 6 km. Morgentræningen vil hver dag have et musiktema, og træningen vil tage udgangspunkt i klassiske øvelser med fokus på styrke og udholdenhed. Hvis man har skavanker eller smerter vil der være fysioterapeuter til stede, som man kan vejlede sig hos,” forklarer Niels Honoré.