Ret til hurtig genoptræning

april 2, 2019 9:44 am

FysioDanmark Roskilde er netop blevet godkendt til at varetage genoptræningen for patienter, der måtte opleve længere ventetid hos kommunen.

Ordningen er en del af en lovændring som folketinget vedtog i maj sidste år, der skal sikre, at patienter har ret til hurtigt genoptræning.

Nogle patienter venter i dag flere uger på genoptræning efter indlæggelse, mens andre blot venter få dage. Nu kan patienter fremover frit vælge os – hvis kommunen ikke kan tilbyde genoptræning indenfor tidsfristen.

Hurtig genoptræning er afgørende

Ordningen afhjælper et vigtigt problem. Kommer man ikke i gang med genoptræningen efter en operation, kan det have alvorlige konsekvenser for den berørte. »Vi ved at patienter, der ikke kommer i gang med genoptræningen  efter indlæggelse, har svært ved at vende godt tilbage til en god hverdag. For mange betyder det, at man er sygemeldt i længere tid. Derfor er vi hos FysioDanmark Roskilde rigtig glade for, at vi nu kan gå ind og aflaste Roskilde kommune.«, fortæller Fysioterapeut Niels Honoré

Mere tryghed og kvalificeret genoptræning i lokalområdet

Vi håber at ordningen kan være med til at skabe mere tryghed hos borgerne – og de kan se frem til genoptræning uden ventetid i trygge rammer hos os.

»Gennem kvalitetssikret fysioterapi, hvor vi også integrerer forebyggelse og fysisk aktivitet, sikrer vi patienten et skræddersyet genoptræningsforløb, hvor der er plads til den enkeltes forskellige udfordringer. Vi har åbent frem til kl. 21 på hverdage, samt adgang til genoptræning i weekenderne så borgerne har så fleksibelt et tilbud som muligt i forhold til deres arbejde m.m. Desuden er det jo en stor fordel at man kan fortsætte sine træning og forebyggelse efter endt genoptræning hos os«, fortæller Niels Honoré

Genoptræning handler i høj grad om at genvinde sit normale funktionsniveau og få kroppen i bevægelse igen. Hos FysioDanmark Roskilde har man en vision om at give ”varig bedring og sund livsstil – hele livet” så derfor har man udover fysioterapien en lang række ekstra ydelser som fx funktions- og sundhedstests, træningsfaciliteter, kostvejledning, personlig træning og træning på hold. På den måde er vi et medical træningscenter, der har hele kroppen og patientens sundhed for øje, forklarer Niels Honoré

Vil man vide mere om mulighederne inden for genoptræning og det frie valg, kan man kontakte kommunen eller FysioDanmark på www.fysiocenterroskilde.dk eller gå ind på siden Mingenoptræning.dk

FAKTA om frit valg til genoptræning

  • Kommunerne skal nu indgå aftaler med private leverandører, såleledes at patienter får mulighed for at benytte sig af det frie valg til genoptræning, hvis ikke kommunen overholder tidsfristen.
  • Det frie valg til genoptræning gælder alle patienter, som har en genoptræningsplan med fra sygehuset.
  • Der er på finansloven afsat 61 millioner kroner i 2018 og dernæst et årligt beløb på 50 millioner kroner til initiativet.
  • Kommuner har i dag allerede mulighed for at inddrage private leverandører i genoptræningsforløbene.

Kilde: Sundheds- og Ældreministeriet

For mere information kontakt venligst: Niels Honoré på 26 73 92 04, eller nh@fysiocenterroskilde.dk