Succesfuld morgentræning og festligt afslutningsløb på Roskilde Festival

juli 3, 2024 2:48 pm

Fysiodanmark Roskilde har igen med stor succes været en del af Roskilde Festival med en række vellykkede morgentræninger, der gav festivaldeltagerne mulighed for en smule sundere start på dagen.

Det fortæller Niels Honoré, fysioterapeut og sundhedsdirektør for Fysiodanmark Roskilde. Centreret rykkede allerede sidste år ind på festivalpladsen under campingdagene – og var i år tilbage med både træning, dans og løb.

“Gennem festivalen har vi hver morgen under campingdagene kl. 9 og 10 haft grupper af entusiastiske festivalgæster forbi STADION for at deltage i morgentræning til god musik. Disse træningssessioner har fokuseret på klassiske øvelser med vægt på styrke og udholdenhed, og der har også været mulighed for rådgivning og vejledning til deltagere med skavanker eller skader,” fortæller Niels Honoré.

Afslutningsløbet: BMO-løbet

Festivalens fysiske aktiviteter kulminerede i et festligt afslutningsløb – BMO-løbet (Bolle Med Ost-løbet) – der blev en kæmpe succes. Over 100 glade løbere fra hele verden deltog i løbet, der blev guidet af Roskildes borgmester Tomas Breddam. Turen gik fra festivalpladsen til Roskilde Domkirke, hvor deltagerne blev budt på friskbagte boller med ost, kaffe og vand fra byens ostehandler, Caseus Ost og Delikatesser. Som en ekstra treat blev der serveret lækre flødeboller fra Frellsen Chokolade, som gav løberne energi til at klare turen tilbage til festivalpladsen.

Fremtidige Initiativer: Goooooooooo’ morgen Roskilde

Niels Honoré håber, at der er ved at blive skabt en ny tradition for træning under festivalen – og drømmer samtidig om, at Fysiodanmark Roskilde kan rykke ud andre steder i kommunen.

“Vi håber at skabe en ny tradition under festivalen, men også at skabe et projekt som varer hele året. “Goooooooooo’ morgen Roskilde” er noget hele byen gør, og noget vi giver hinanden. Vi drømmer om at komme forbi børnehaven, plejehjemmet og kontoret med 10-20 min. Træning, som alle kan være med til. Det glæder vi os til at fortælle mere om på den anden side af sommerferien,” siger Niels Honoré.

For yderligere information kontakt da fysioterapeut og sundhedsdirektør for Fysiodanmark Roskilde, Niels Honoré på telefon 26 73 92 04 eller e-mail nh@fysiodk.dk.