Velkommen hverdag! Godt du kom tilbage

august 3, 2017 11:59 am

 

Fire kg oppe på ren softice, kartoffelmadder med masser af remo, ristede løg og kølige pilsner til. Ikke meget rosé denne gang pga. af vejret, det var jo nærmest efterår, og derfor fint med Othello-lagkage og masser af knas til touren. Fire kg oppe giver lynhurtigt spændte knapper i skjorten, navlefnuller (det er, som om der kommer mere fnuller, jo dybere hullet er…?) og åndenød, når man rammer trapperne igen efter ferien. Godt, at hverdagen med sine rutiner er kommet tilbage, for så skal de fire ekstra kg nok langsomt smelte af benet, håber jeg.

Godt, at man ikke behøver at spise stor morgenmad mit alles, men kan nøjes med lidt skyr eller havregrød, lidt frugt, vand og en kaffe. Dejligt og heldigt, at man på min arbejdsplads ved, at etikken til frokost er to stykker rugbrød, magert pålæg og masser af grønt dertil. Hvis ikke ens tallerken har 2/3 grønt, så kan du være sikker på, at vi holder så meget af hinanden, at det bliver kommenteret på den søde måde. Allerede nu kan jeg høre kollegaerne planlægger fællestræning og har idéer til fysisk aktivitet for tredje kvartal, og Gadeløbet den 22. august diskuteres som en mulighed. Jeg må hellere lige komme ud en af dagene og se, om mine stænger stadig kan efter tre ugers buffet-akrobatik og Nutella med tandsmør.

Derhjemme er gasflasken tom efter mange gode, lidt våde, men effektive grillaftner, og det fremskudte depot af sønderjyske ringrider-pølser er også svundet dramatisk ind. Tænker dog at hente nyt gas, men måske jeg snart må i gang med af grille danske majs og dampe masser af spidskål samt udnytte eftersommerens mange salater med lidt kylling på toppen.

Ungerne er jo stadig på ferie, så når man kommer hjem, er de tæt på skindøde af alle de asociale medier og computere, som de har gang i, og når man ved, hvad det gør ved kroppen, så bliver det jo snart til en indberetning for svigt, så der er indført tvungen gåtur uden wi-fi. En disciplin, som af den unge del af befolkningen sammenlignes med vilkårene i Gulag, men overraskende hurtigt adapteres til leg og sjov på vejen, samt gode snakke om, hvad de har oplevet i den virtuelle verden i dag.

Min tennismakker er også kommet tilbage efter et intensivt Aperol Spritz-kurophold og har allerede smidt nogle datoer til næste uges dramatiske kampe om liv og død. Håber også, at du ser frem til rutinerne omkring kost, motion og sociale aktiviteter. Velkommen tilbage hverdag, godt du kom tilbage.